Make up your inner you #tutorial

14:52


''I’m trying to love the woman I am, will be, and aspire to be.''


Self-love? Jeste li ikada čuli za ovaj pojam? Dugo sam razmišljala da malo maknem sa strane beauty blog i da dobijem priliku napisati nešto s čim se većina žena bori. Samopouzdanjem, kako zavoliti samu sebe?, kako ne gledati druge?

Živimo u svijetu gdje se uspoređujemo s osobama s naslovne stranice mnogih časopisa, portala... Ideja ovog posta nije kronološki napisan post ili esej. Ovo sve što ću dalje pisati je zapravo ono što stvarno mislim o tome. Ako se snađete svaka čast. Poanta nije ni gramatička ni interpunkcijska pogreška, ni premalo ili previše slika.

Smatram da svatko ima problema sa samopouzdanjem (ja prva), ali smatram da se na tome može poraditi i zaista pronaći sreću. Ono što kažu da su žene bez obzira koliko su savršeno našminkane mogu i dalje biti ružne, ako imaju loše mišljenje o sebi. Smatram da je to velika istina, jer kada mislim loše o sebi ni jedan kozmetički proizvod mi ne može pomoći da se osjećam lijepom.

Možeš ti biti najljepša žena na svijetu, ali ako nisi sigurna u sebe nisi ''bogami'' najljepša. Tratiš svoj potencijal i svoj talent. Trošiš na depresiju energiju koju si mogla usmjeriti na nešto puno veće i korisnije. Sigurna sam da si sada ljuta na mene, zato što te vrijeđam, ali ako sam te povrijedila znači da trebaš nastaviti dalje čitati ovaj post iz jednostavnog razloga, a to je da te naučim kako ni jedno mišljenje nije važno. Najvažnije je samo tvoje mišljenje.

1. Stani pred ogledalo i reci sama sebi što vidiš? Ako vidiš svoju ljepotu, zagledaj se u svoje oči koje vidiš kao svoj odraz i vidi što vidiš u sebi. Jesi zaista sretna i jel imaš samopuzdanja izaći van u pidžami uzdignute glave bez obzira kako ličiš? Ako vidiš svoju ružnoću, znači da si odmah primijetila svoj unutrašnji izgled. E draga moja, nisi ti uopće ružna, reci sama sebi da si lijepa. Ponavljaj to u sebi kao neku mantru sve dok ne vidiš kako se tvoj odraz u ogledalu mijenja i kako se zaista pretvaraš u princezu.


''Sometimes self-love feels like fighting a war on two fronts.
A war outside against people’s comments and opinions, and a war at home against myself.''


Možeš ti to! Nastavi dalje. Jesi već promijenila svoje mišljenje o sebi? Ako nisi, kreni dalje!


Ajme vidiš svoj ''golemi nos'' u svom odrazu. Daj ne zamaraj se, izvana to konturiraj, a onda u sebi reci kako si boginja.
Imaš celulit? Sramiš ga se? Nisi jedina, ako želis biti sigurna s celulitom, pokaži ga. Obuci kratke hlače, ljeto je, mišljenja drugi ljudi su nebitna. Budi ono što jesi. Osjećaj se dobro u svojoj koži!
Imaš višak kilograma, ali bojiš se što će drugi reći? Pojedi ljubavi jednu krafnu ili neku čokoladicu. Dokle god ti ne utječe to na tvoje zdravlje, uživaj u sebi. Smatraj se boginjom. I Marylin Monroe je po današnjim ''omjerima'' bila puna žena, a zapravo je seks-simbol


A sada čitaj dalje, neka te uhvati inspiracija. Uživaj u prekrasnom životu. Srećo, šminka nam diže vanjsko samopouzdanje, ovim postom izdigni svoju vražicu iz sebe. Hodaj tako da s nosom paraš nebo. Budi ono što si oduvijek htjela biti. Nije problem u nama, nego o nametanju društva. Ako tvojoj vražici treba izvana treba rozena maskara ma stavi ju! Šminkaj se kako god želiš, isprobavaj stvari sve dok tvoja ti bude sretna. Svaku mogućnost probaj.



NAPOMENA Ovim postom nisam htjela nikog uvrijediti, smatram da cijeli ovaj post je nastao s idejom da žene koje se boje pokazati svoje pravo lice u šminkanju i općenito koje se boje samo sebe trebale osloboditi svog straha. Živimo u društvu u kojem je biti različiti vrlo loše i mnoštvo žena pokušava se prilagoditi društvu. Ako nekoga zanima zeleni ruž zašto ga ne bi nosila? Smatram da osobe nemaju sampouzdanja u sebi baš zbog takvih ciničnih komentara. Budi ono što jesi!!

Što vi smatrate o ovom pogledu na život?
Imate li vi samopouzdanja?
Kako se vi nosite s tuđim komentarima?


POZIVAM SVE BEAUTY BLOGGERICE DA NAPRAVE OVAJ TUTORIAL NA SVOJEM BLOGU! MAKE IT VIRAL!! #makeupyourinneryou

You Might Also Like

6 komentari

  1. Takva sam kakva sam i prihvaćam se u potpunosti! Život je jedan, šminka me zabavlja, njome se izražavam i nije me ni najmanje briga što drugi misle o meni kada sam našminkana :) žalim ljude koji kritiziranjem drugih hrane svoje komplekse..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je taj stav! Meni je jako zao sto se cure ljute i sto su zalosne kad netko kaze da imaju previse sminke. Sminkanje je nasa dobra volja! Nas hobby. Kome dmeta neka ne gleda :)

      Izbriši
  2. Odlični su mi ovakvi postovi. Zaista inspiriraju da se svi mi malo više opustimo oko našeg vanjskog izgleda i budemo to što jesmo. :D Samo tako nastavi. Inspiriraš.

    OdgovoriIzbriši
  3. Hell yeah! You go girl! ilitiga mudro zboriš draga :) Bitno je nasmiješiti se sam sebi kad se pogledaš u ogledalo, sve drugo i svi drugi isti čas padaju u vodu. Ako je nekome lakše u životu jer pet minuta oblajava kako sam izašla u podne sa crveno crnom kombinacijom sjenila na očima, ma neka, iz moje perspektive skoro pa radim humanitarni posao ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. upravo tako, nosi ono sto se TEBI svida,a ne drugima ;)

      Izbriši

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe